Αύριο ξεκινούν οι Τρεις σημαντικοί (Ιεροί) μήνες: οι Τρεις Ιεροί Μήνες είναι το συλλογικό όνομα των μηνών που ξεκινούν από τον Ρετζέπ, τον έβδομο σεληνιακό μήνα, συνεχίζουν με τον Σιαμπάν και τελειώνουν με τον Ραμαδάν.
Η περίοδος των Τριών Ιερών Μηνών είναι μια πολυάσχολη περίοδος στην οποία θα φροντίσουμε την πνευματική μας ζωή.
Οι Τρεις Μήνες είναι η χρονική περίοδος για την οποία προσευχήθηκε ο Προφήτης μας.
Οι Τρεις Μήνες είναι μια μοναδική (ανεκτίμητης αξίας) περίοδος στην οποία υπάρχουν τέσσερεις σημαντικές νύχτες (Ρεγαΐπ, Μιράτζ, Μπεράτ και Καντρ) για όσους θέλουν να συγχωρεθούν οι αμαρτίες τους, είναι μια ευκαιρία για όσους θέλουν να βελτιωθούν πνευματικά.
Οι Τρεις Ιεροί Μήνες είναι η φανέρωση του Δημιουργού πως βρίσκεται πάντα κοντά στη δημιουργία Του. Είναι το αποτέλεσμα της αγάπης του Δημιουργού προς τη δημιουργία Του.

Είθε ο Παντοδύναμος Αλλάχ να κάνει τον Ρετζέπ και τον Σιαμπάν ευλογημένους για εμάς και να μας φέρει τον Ραμαδάν (Ραμαζάνι). Είθε να μας επιτρέψει να κάνουμε πράγματα σύμφωνα με τη θέλησή Του και να είμαστε ο λαός που Του αξίζει.
Προσευχόμαστε να είναι ευλογημένοι οι Τρεις Ιεροί Μήνες και η Νύχτα του Ρεγκαΐπ Καντίλι, που είναι απόψε Πέμπτη βράδυ.
Ο Αλλάχ μαζί σας.


Yarın, Kutsal Üç Aylar başlıyor. Üç Aylar, Kameri Aylar’dan yedinci ay olan Receb ile başlayan, Şaban ile devam eden ve Ramazan ile biten ayların toplu adıdır.
Üç Aylar, manevi hayatımızla ilgileneceğimiz yoğun bir dönemdir.
Üç Aylar, Peygamberimizin de (S.A.V.) duasında yer almış bir dönemdir.
Üç Aylar, günahlarının bağışlanmasını isteyenler için, dört önemli gecenin de(Regaip, Miraç, Berat ve Kadir) içinde bulunduğu eşsiz (paha biçilmez) bir dönemdir.
Üç Aylar, ruhsal olarak gelişmek isteyenler için bir fırsattır.
Üç Aylar, Yaradan’ın kullarına her zaman yakın olduğunun tecellisidir. Yaradan’ın kullarına olan sevgisinin bir sonucudur.

Yüce Allah Receb ve Şaban’ı bizim için mübarek kılsın ve bize Ramazan’ı getirsin. Bizlere O’nun razı olacağı şeyler yapmayı ve O’na layık kullar olmayı nasip eylesin.

Üç Aylar’ınızın ve bu akşamki Regaib Kandili’nizin mübarek olmasını niyaz ederiz.
Allah hepinizden razı olsun.