Διεύθυνση: Δοϊράνης 3

Το τέμενος βρίσκεται στα όρια της συνοικίας Μουχατζίρ (Asa Mahalle), στην οδό Δοϊράνης και αποτελείται από το τέμενος και την κατοικία του ιμάμη. Το τέμενος ονομάζεται και Μουχατζίρ τζαμί. Πρόκειται για συνοικία προσφύγων μουσουλμάνων από την Βουλγαρία, οι οποίοι κατέφυγαν στην Ξάνθη κατά το Ρωσοτουρκικό πόλεμο του έτους 1877-1878.

Πρόκειται για ένα τετράπλευρο και λιθόκτιστο κτήριο, διαστάσεων 12×10 μ. Η είσοδός του είναι επιβλητική και διακοσμείται με στοιχεία μπαρόκ. Ο χώρος της προσευχής είναι ορθογώνιος και ευρύχωρος και το μιχράμπ είναι απλό, η δε οροφή του είναι επίπεδη και φέρει στο κέντρο της απλή διακόσμηση με γεωμετρικά σχέδια, παρόμοια, αλλά απλουστευμένα, με αυτά των αρχοντικών της παλιάς πόλης της Ξάνθης.

Ο μιναρές του είναι κατασκευασμένος από λευκό μάρμαρο και είναι αρχιτεκτονικά ανεξάρτητος από το υπόλοιπο οικοδόμημα αφού εφάπτεται στη νοτιοδυτική του όψη. Η βάση του είναι ορθογώνια με λίγες διακοσμήσεις, ενώ η κυλινδρική του πλευρά είναι εικοσάπλευρη και μια σειρά από κόκκινα τούβλα διακοσμούν τη βάση της επικάλυψης. Αρχικά είχε ανοικοδομηθεί ως μεστζήτ και αργότερα φαίνεται ότι μετατράπηκε σε τζαμί. Το τέμενος ανακαινίστηκε το 2018